Transidentiteit: over beenderen en spieren…

Transidentiteit: over beenderen en spieren…

De prevalentie van transidentiteit is circa 4,5/100.000. Die patiënten ondergaan meestal medische en chirurgische behandelingen om te komen tot een congruentie met het geslacht waarmee ze zich identificeren. Welke invloed heeft die geslachtswijziging op het bot? En wat is er mogelijk met substitutietherapie? Een stand van zaken met prof. Jean-Marc Kaufman (UZ Gent), wiens eenheid pionier is ter zake, in het kader van een ‘Meet-the-Expert’-sessie tijdens het jaarlijkse congres van de WCO-IOF-ESCEO.

Aanbevelingen van de EAU voor benigne prostaathyperplasie (BPH)

Aanbevelingen van de EAU voor benigne prostaathyperplasie (BPH)

Bij de behandeling van mannelijke ‘lower urinary tract’-symptomen (LUTS) ligt de nadruk op objectivering van de symptomen, waarbij onder andere LUTS als gevolg van een benigne prostaatobstructie (BPO) de revue passeert als mogelijke oorzaak. De diagnostische evaluatie hangt grotendeels af van een precieze diagnose van de etiologie van LUTS, om een geschikte evidence-based behandeling te kunnen aanbieden.

Toekomstige evenementen

Laatste reacties

 • Als er bij herhaling een blijvende stijging is vd PSA, ( ook al gaat het om een lichte stijging) in combinatie met een ongunstige ratio, is de PSA bepaling zéér nuttig voor een vroegdiagnose. Ik mag zeggen dat ik in mijn huisartsenpraktijk verschillende mannen door nauwgezette...

  Prostaatkankeropsporing in de eerste lijn

 • God en Quicky zien U overal met hun ( Chinese ) snelheidscamera’s : het is dus niet langer de SNELHEID die telt maar het VERSNELLINGSVERMOGEN dat telt om te ontsnappen aan hun wakend oog !
  Zo ook met PSA :
  er wordt door zowel huisartsen als door urologen onvoldoende rekening...

  Prostaatkankeropsporing in de eerste lijn

 • plastic is onmisbaar en kan perfect ecologisch worden aangewend, mits het niet in de natuur wordt verspreid. Het probleem is NIET de plastic, maar WEL de mens die - in sommige regio's - plastic afval in de waterwegen "dumpt". Plastic kan worden gerecycleerd, of worden verbrand in...

  Microplastics: nog gevaarlijker dan we dachten

 • Schitterend artikel....

  Voorkomen is beter dan genezen