Diagnostische waarde van het PSA-gehalte volgens de testosteronspiegel

Diagnostische waarde van het PSA-gehalte volgens de testosteronspiegel

Door bepaling van het totale PSA-gehalte, het gehalte vrij PSA en de PSA-dichtheid kan men een prostaatkanker of een klinisch significante prostaatkanker even goed voorspellen bij patiënten met een lage testosteronspiegel als bij patiënten met een normale testosteronconcentratie.

Laserdiode bij BPH bij patiënten die een antistollingstherapie krijgen

Laserdiode bij BPH bij patiënten die een antistollingstherapie krijgen

Continue inname van anticoagulantia of plaatjesaggregatieremmers blijkt geen significante invloed te hebben op de werkzaamheid en de veiligheid van een laserdiode.

Toekomstige evenementen

Laatste reacties

 • Hoe kan een leek te weten komen of een bepaald katoen 600 TPI heeft? Zelf tellen zal helaas niet gaan. Een antwoord op die vraag hadden jullie zélf moeten meegeven aan de lezer!

  Efficiëntie van stoffen mondmaskers

 • In de media is te zien hoe sommige zorgverleners maskers dragen met uitademventiel. Zie bvb VRT NU Het Journaal 2/5/2020 19h. Dergelijk uitademventiel laat natuurlijk de 'vrije uitstoot van partikels toe. Op dergelijke maskers die wel de drager maar niét de omgeving beschermen is...

  Over de doeltreffendheid van maskers...

 • wat heb je nu aan zo'n artikel? Alle middelen op een rijtje waarvoor nog in de verste geen bewijs is! En gaan we nu het coronavirus bestrijden met vitamines? Een artikel om snel te vergeten!

  Covid-19: enkele mogelijke ingrepen om de epidemie te verlichten

 • Bestaat er zoiets als Google-translate om duidelijk te maken wat de heer Freyne bedoelt en dit om te zetten in begrijpbare taal??

  AZ Jan Portaels beëindigt mandaat hoofdarts Inge Wouters