Papillomavirus: een maximaal vaccinatiepercentage blijft het streefdoel

Papillomavirus: een maximaal vaccinatiepercentage blijft het streefdoel

De lockdown heeft talrijke aspecten van de geneeskunde naar de achtergrond verdrongen. Nochtans mogen we die in geen geval vergeten, meldt de WHO, zelfs wanneer het risico op besmetting van mens tot mens heel klein is. Met de lockdown valt een opflakkering van besmettelijke ziekten te vrezen, vervolgt datzelfde rapport. Dat geldt meer in het bijzonder voor de mazelen, maar ook voor de meer verraderlijke HPV-infecties. Jack Cuzik (directeur van het Center for Cancer Prevention in Londen) belichtte de voordelen van vaccinatie naar aanleiding van het Europese congres voor medische oncologie.

Hoe is het gesteld met uw seksuele gezondheid?

Hoe is het gesteld met uw seksuele gezondheid?

Die vraag is gesteld aan een tienduizendtal inwoners van de USA. De vorsers hebben de antwoorden op die recente peiling vergeleken met de antwoorden die 20 jaar geleden zijn gegeven op een peiling. En dat heeft toch wel wat verrassingen opgeleverd.

Toekomstige evenementen

Laatste reacties

 • 'Arts in Nood' - 'Médecins en Difficulté' is bereikbaar op het nummer 080023460.
  Alle artsen en studenten geneeskunde in België kunnen beroep doen op deze organisatie, welke gesteund wordt door de Orde der Artsen.
  https://www.artsinnood.be/
  ...

  Zelfdoding bij artsen: wat zijn de cijfers?

 • Interessant dat ze moeilijk geïnfecteerd raken, maar dat is voor de mens (en voornamelijk kinderen) maar een deel van het probleem : in welke mate en over welke periode kan een gecontamineerd dier ( drops op de huid bvb eventueel van een geïnfecteerde mens) bij contact (knuffel,...

  Huisdieren en covid-19

 • de vermelding "600 TPI (draden per inch)" brengt ons geen stap dichter ....

  Efficiëntie van stoffen mondmaskers

 • Hoe kan een leek te weten komen of een bepaald katoen 600 TPI heeft? Zelf tellen zal helaas niet gaan. Een antwoord op die vraag hadden jullie zélf moeten meegeven aan de lezer!

  Efficiëntie van stoffen mondmaskers