3D geprint mannelijk bekken in afbreekbaar materiaal betere vervanger voor lijk (wereldprimeur)

3D geprint mannelijk bekken in afbreekbaar materiaal betere vervanger voor lijk (wereldprimeur)

Prof. dr. Koenraad van Renterghem, uroloog in het Jessa Ziekenhuis, pakte vandaag uit met een wat lugubere wereldprimeur in zijn vakgebied. Onder grote belangstelling van collega-chirurgen, anesthesisten en OK-verpleegkundigen, toont hij in een operatiezaal 2 prototypes van een 3D geprint mannenbekken, gemaakt uit volledig afbreekbaar materiaal (geen kunststof maar hydrogel). Het ziet er akelig levensecht uit.

Hoog tijd voor vroegdetectie van prostaatkanker?

Hoog tijd voor vroegdetectie van prostaatkanker?

Overdiagnostiek als gevolg van door PSA (prostaat-specifiek antigeen) gestuurde screening voor prostaatkanker op bevolkingsniveau, is sinds de invoering van risicowijzers en gebruik van de MRI-scan van de prostaat geen reden meer om mannen van vroegdetectie te onthouden.

Toekomstige evenementen

Laatste reacties

 • Tijd voor 1 hit in het Latijn :
  " Corona manet semper nos " met het goedkoop applaus van het " dankbare " publiek op den achtergrond !

  De zorgverstrekkers zijn aan het eind van hun Latijn…

 • Jullie moeten echt iets doen aan de vertaling naar het Nederlands van jullie Franstalige auteurs. De vertalingen zijn zo slecht dat ze tot fouten leiden, daarnaast vind ik ze gewoon niet goed leesbaar.

  Vragen betreffende de transidentiteit bij adolescenten

 • Heel 1 voudig :
  " Fire Dr. Fauci " en benoem Donald Duck tot President van de WHO , dan is het gedaan met al dat fake nieuws en krijgen we enkel nog " holes " te zien !

  Medisch nepnieuws: een echte plaag

 • Toen ik in december 2019 verklaarde dat de lockdowN van Wuhan te laat kwam omdat Passagier Covid al lang met de Noorderzon en met het vliegtuig in First Class Business Seat nr 19 vertrokken was , werd ik meewarig bekeken als een West Vlaams keuterboerke uit de Polders !
  L'...

  Het verbod op reizen: een nutteloze maatregel