AZ Jan Portaels beëindigt mandaat hoofdarts Inge Wouters

Eind vorig jaar werd het mandaat van hoofdarts AZ Jan Portaels Vilvoorde van dr. Inge Wouters, uroloog, beëindigd. Sinds dan neemt radioloog Lieve Casteleyn (links op de foto) haar taken als hoofdarts over.

Thierry Freyne die sinds enkele jaren als CEO van het ziekenhuis aan de slag is (voormalig procureur des Konings van het arrondissement Halle-Vilvoorde) geeft geen commentaar bij het ontslag, netzomin als Piet Degreef, voorzitter van de raad van bestuur en voormalig algemeen directeur CM Sint-Michielsbond.

Nieuw strategisch plan

Sinds het aantreden van Thierry Freyne waait er wel een nieuwe wind door het ziekenhuis. Onlangs werd ook een nieuw strategisch plan goedgekeurd. Zo krijgen alle medewerkers in maart de gelegenheid om deel te nemen aan ‘strategiedagen’.

Bij zijn aantreden lichtte Freyne een tipje van de sluier van hoe hij de evolutie van AZ Jan Portaels ziet: ziekenhuizen zijn ‘smart gezondheidshuizen’, die een belangrijke maatschappelijke dienst verlenen. Vanuit een ‘dienend leiderschap’ wil hij volop inzetten op de integratie van de technologische evoluties en evenzeer op de ontwikkeling van het ziekenhuisnetwerk. AZ Jan Portaels Vilvoorde vormt een netwerk met Imelda Bonheiden, AZ Sint-Maarten Mechelen en Heilig Hart Lier.

Dokter Wouters was bij de publicatie van dit artikel niet bereikbaar voor commentaar.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Pierre De Maeyer

    10 januari 2020

    Bestaat er zoiets als Google-translate om duidelijk te maken wat de heer Freyne bedoelt en dit om te zetten in begrijpbare taal??