Campagne Urologisch Centrum Noord-West-Vlaanderen moet urineverlies bespreekbaar maken

Om het probleem van urineverlies uit de taboesfeer te halen heeft het Urologisch Centrum Noord-West-Vlaanderen een campagne opgestart. De bewustmakingscampagne 'Stop the drop' is donderdag voorgesteld in Brugge.

Veertig procent van personen met incontinentieproblemen wacht minstens een jaar om hierover met een arts te praten. Vooral vrouwen tussen 30 en 40 jaar hebben moeite om over hun probleem te praten, terwijl een kleine ingreep in de meeste gevallen het probleem al kan verhelpen. Daarom lanceert het Urologisch Centrum Noord-West-Vlaanderen de Campagna 'Stop the drop'. Daarmee wil het patiënten beter informeren over de mogelijke oplossingen en hen aanzetten hun probleem sneller te bespreken met een arts. 

"Het is de hoogste tijd dat mensen vlugger hun probleem bespreekbaar maken, vragen durven stellen en een oplossing zoeken voor hun urineverlies", zegt dokter Jo Ampe. "Samen met de huisarts en de uroloog kan, in overleg met een goed geïnformeerde patiënt, altijd een gepaste behandeling worden voorgesteld. Vroeger was de behandeling van incontinentie moeilijk en complex. Vandaag is het dikwijls eenvoudig te verhelpen door middel van kinesitherapie, een kleine ingreep of medicatie. Daar willen we met deze campagne vrouwen van overtuigen."   

Alle informatie is terug te vinden op www.stopthedrop.be.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.