Man met prostaatprobleem vrijgesproken voor openbare zedenschennis

Een 66-jarige Maltezer is door de Brugse strafrechter vrijgesproken voor meerdere feiten van openbare zedenschennis. Volgens getuigen stond Manuel J. te masturberen op de Brugse Meifoor, maar de beklaagde beweerde met succes dat hij door een prostaatprobleem op een vreemde manier stond te plassen.

Tijdens de Brugse Meifoor op 't Zand liep de beklaagde op 7 mei 2022 tegen de lamp voor mogelijke feiten van openbare zedenschennis. Volgens getuigen stond J. zichzelf te bevredigen. Verder onderzoek brachten gelijkaardige incidenten aan het licht. De Maltezer werd op 4 mei in een verdachte pose gespot aan een speelplein in het Astridpark en aan het Minnewater. Op 6 mei werd hij opgemerkt op de Vrijdagmarkt.

De beklaagde zat een drietal maanden in voorhechtenis, maar ontkende de feiten met klem. Naar eigen zeggen had de zestiger door een prostaatproblemen gewoon moeite om te plassen. J. heeft ook weinig controle over zijn urine, waardoor hij bijvoorbeeld plots in de politiecel plaste. Een gerechtsdeskundige bevestigde dat de beklaagde op zijn blaas moest duwen om te kunnen urineren. Na het plassen zou er ook steeds veel urine in de blaas achterblijven.

Het openbaar ministerie merkte op dat de Maltezer volgens meerdere getuigen wel degelijk stond te masturberen. Twee minderjarige meisjes begonnen het tafereel zelfs te filmen toen ze begrepen dat J. niet stond te urineren. De beklaagde liet verstek gaan voor zijn proces. In die omstandigheden vorderde het OM een jaar effectieve gevangenisstraf.

De rechter besliste uiteindelijk om de beklaagde over de ganse lijn vrij te spreken. De vreemde bewegingen van de man kunnen volgens de rechter dus wel degelijk verklaard worden door een medisch probleem.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.