Twitterende urologen

Het aantal berichten op Twitter over urologische kankers steeg met 41% in 2013 en met 122% in 2014. 

De auteurs van een retrospectieve analyse waarvan de resultaten gepubliceerd werden in Urologic Oncology baseerden zich voor hun onderzoek op de hashtags #prostatecancer, #bladdercancer, #kidneycancer en #testicularcancer. 

De onderzoekers stelden vast dat de hashtags resulteerden in 100.987 tweets van 39.326 afzenders in 2014. Dat komt neer op een toename van 122% in vergelijking met het vorige jaar. Benieuwd hoe die cijfers de komende jaren zullen evolueren. 

De twitteraars waren afkomstig uit 41 landen in zes continenten en hadden gemiddeld 5.864 followers. Mededelingen werden uitsluitend verspreid via een mobiele telefoon in 39% van de gevallen en pc’s op het werk worden gebruikt door 29% van de leden van een twitter-community die exponentieel toeneemt. Dat geldt overigens ook voor andere specialisten. Daarnaast wordt er vandaag op heel wat congressen een hashtag aangeboden om alle twitterberichten te centraliseren. 

1.  Borgmans H et al. Urologic Oncology 2016;34:377-83.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.